Mario Luraschi en filmpaarden

zondag, 6 oktober, 2024 - 19:00

Mario Luraschi en filmpaarden.  Mario Luraschi, de beroemde Franse paardentrainer en stuntman, komt naar Luik om zijn nieuwste ruitershow te presenteren tijdens 2 avonden op 4 en 6 oktober 2024.

Ze werden 3 keer uitgeroepen tot beste middeleeuwse show ter wereld op de Kaltenberg in Beieren, zijn paarden zijn tegelijkertijd krijgers, acrobaten, stuntmannen en dansers op de grootste podia ter wereld, van Las Vegas tot in Frankrijk.

Van James Bond tot films als Jappeloup en Les Visiteurs, Mario Luraschi is voor paardenstunts wat wijlen Remy Julienne was voor auto's.  Acteurs als Jean Reno, Johnny Depp, Christian Clavier en Matt Damon doen vandaag de dag nog steeds een beroep op zijn stuntkunsten.

Tijdens deze 2 avonden zal hij een hele reeks filmscènes naspelen: riddertoernooien, Romeinse wagenrennen, vliegende vuurpaarden en een gloednieuwe act gebaseerd op Cyrano de Bergerac.  Dit alles wordt begeleid door een adembenemende geluids- en lichtshow waarin het vertrouwen tussen paard en mens absoluut is.

Hoe indrukwekkend zijn stunts ook zijn, geen enkel paard is ooit gewond of bang geweest.  Vandaag de dag is hij nog steeds de man van wie gezegd wordt dat hij beter dan wie dan ook 'paardentaal' spreekt.